חיפוש

3 מתכונים קלים להכנה עם בשר טרי

מי מבינינו לא מת על בשר? הבאתי לכם היום 3 מתכונים קלים להכנה. כאן תוכלו למצוא משלוחי בשר בתל אביב.

 

קציצות בשר ברוטב עגבניות – מתכון ל40 קציצות

 

רכיבים

קילו בשר טחון

2 תפוחי אדמה

2 בצלים

2 ביצים

8 שיני שום

4 כפות שמן זית\רגיל

כף מלח

כפית וחצי כמון

חצי כפית פלפל שחור

 

לרוטב:

500 גרם רסק עגבניות (10 כפות)

6 כוסות מים רותחים

2 שיני שום כתושות

2 כפות דבש\סילאן

2 כפיות מלח

כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

נחתוך לקוביות את הבצלים ואת תפוחי האדמה, ואת השום נחתוך לחתיכות קטנות.

נשים את הכל במעבד מזון ונטחון.

נסנן את מה שיצא, נעביר לקערה ונוסיף את הבשר הטחון, הביצים, התבלינים והשמן.

לאחר מכן, נעבור לטיגון הקציצות.

ראשית נחמם מחבת עם שמן.

ניצור קציצות מהתערובת שלנו ונכניס אותן למחבת.

נטגן כל קציצה 2-3 דקות מכל צד, עד שהיא משחימה קלות.

 

הכנת הרוטב

נחמם סיר על האש ובתוכו מעט שמן.

נוסיף את כל חומרי הרוטב לתוך הסיר ונערבב.

לאחר מכן, נוסיף את הקציצות לסיר עם הרוטב.

נערבב מעט, נכסה את הסיר ונקטין את האש לאש נמוכה. נמתין כ- 35 דקות.

 

עראיס

 

מרכיבים

800 גרם בשר טחון

חבילת פיתות

4 בצלים

כוסברה

100 גרם צנוברים

לימון

שמן זית

תבלינים – מלח, פלפל שחור, כמון

 

אופן ההכנה

ראשית נחמם את התנור ל200 מעלות.

נקצוץ את הבצל והכוסברה.

ניקח קערה ונשים בתוכה את הבשר, הבצל, הכוסברה, הצנוברים והתבלינים. נערבב הכל ביחד.

כעת ניקח פיתות לפי רצוננו. ניקח חופן מהתערובת ונכניס לפיתה. חשוב לא להעמיס יותר מדי על הפיתה, על מנת שלא תיקרע.

נחמם מחבת עם מעט שמן.

כעת נניח כל אחת מהפיתות על המחבת. לכל פיתה יספיקו 3 דקות מכל צד.

לאחר מכן, נהפוך את הפיתה כך שהבשר יהיה צמוד למחבת ונשאיר אותה ל3 דקות נוספות.

לבסוף, נכניס את הפיתות לתנור לכ- 5 דקות.

מומלץ לזלף טחינה מעל 😊

 

פסטה בולונז

 

מרכיבים

חבילת פסטה

חצי קילו בשר טחון

כף שמן

1 שן שום כתושה

1 בצל

4 כפות רסק עגבניות

2 קופסאות של עגבניות משומרות

2 כוסות מים

מלח

פלפל שחור

בזיליקום

 

אופן ההכנה:

נחמם מחבת עם שמן.

נחתוך את הבצל לקוביות קטנות.

נוסיף את הבצל למחבת ונטגן אותו עד שהוא מזהיב, ולאחר מכן נוסיף את השום ונחכה כ- 2 דקות.

נוסיף את הבשר למחבת, ונפריד אותו בעזרת מרית.

כעת נמתין כ-8 דקות. יש לשים לב שהבשר משנה את הצבע שלו ושאין נוזלים.

נוסיף את הרסק ואת העגבניות המשומרות, לאחר מכן גם את התבלינים.

כעת נוסיף 1-2 כוסות מים, לפי רמת הסמיכות שאתם אוהבים.

נכסה את השיר ונמתין כ- 30 דקות על להבה בינונית.

בזמן שהבשר מתבשל, נכין את הפסטה.

נוסיף את הפסטה לסיר הבולונז, ומוכן!

בשר טרי

אולי יעניין אותך גם

ספר
מתכונים
איך מזמינים ספרי מתכונים הביתה?

אנחנו בעידן הפוסט קורונה והתרגלנו במהלך התקופה האחרונה לבצע את רוב הקניות שאנחנו צריכים דרך האינטרנט. אפשר להזמין הכל באינטנרט: ביגוד והנהלה, מוצרי אלקטרוניקה, משחקים,

קרא עוד »