חיפוש

2 מתכוני סופגניות מושלמים שאתם חייבים לנסות

נכנסנו לחודש כסליו וכולנו יודעים מה זה אומר – חנוכה מגיע ואיתו המטוגנים שכולנו אוהבים. בין אם אתם חובבים מושבעים של אוכל מטוגן או מעדיפים לשמור על דיאטה נטולת שמן, ישנם מגוון מתכונים לחנוכה שיקלעו לטעם שלכם ובפרט מתכונים לסופגניות ביתיות עם טעם נהדר שניתן להכין עם כל המשפחה. הבאנו במיוחד בשבילכם מספר מתכונים לסופגניות שיעשו לכם את חנוכה. בתיאבון!

 

סופגניות קלאסיות של קונדטוריה

בזמן הכנה של כשעתיים וחצי תוכלו להכין סופגניות קלאסיות שיהיו שוות כל דקה וכל קלוריה.

מצרכים ל-20 סופגניות קטנות:

  • 3 כוסות קמח מנופה
  • 4 כפות סוכר
  • 25 גרם שמרים טריים
  • כפית מלח אחת
  • 2 ביצים
  • 3 כפות שמן
  • שמן קנולה לטיגון
  • 2 כפיות קוניאק/ברנדי
  • כוס מים אחת
  • כפית לימון מגוררת או קליפת תפוז
  • חצי כוס ריבה
  • חצי כוס אבקת סוכר

 

  1. הניחו את הקמח בקערת מערבל והוסיפו את השמרים והסוכר. ערבבו קלות והוסיפו מלח.
  2. צרו גומה במרכז והכניסו בה את השמן, הקוניאק/ברנדי וקליפת התפוז/לימון.
  3. ערבלו באיטיות ובהדרגה הוסיפו מים עד שיתקבל בצק שניתן לנתק מדפנות הקערה.
  4. כסו והשאירו את הקערה להתפחה במקום חמים במשך כשעה עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  5. רדדו את הבצק על משטח מקומח לעובי של 1 ס"מ וקרצו עיגולים בכוס קטנה. עצבו כדורים והשאירו להתפחה במקום חמים כ-20 דקות עד הכפלת הנפח.
  6. חממו שמן לטיגון עמוק והכניסו מספר סופגניות כאשר הצד התפוח מופנה מטה. כסו את הסיר וטגנו במשך כדקה. לאחר מכן הסירו את המכסה והמשיכו בטיגון במשך דקה נוספת עד שיתקבל פס לבן מסביבן.
  7. הוציאו את הסופגניות והניחו על צלחת עם נייר סופג ובאמצעות מזרק החדירו את הריבה לתוכן וזרו אבקת סוכר מעל.

 

מתכון לסופגניות אפויות

מעוניינים לחסוך בשמן ובקלוריות? הבאנו לכם מתכון נהדר לסופגניות אפויות.

מצרכים לכ-40 סופגניות מיני:

  • 500 גר' קמח (3.5 כוסות)
  • כף שמרים יבשים
  • 100 ג' סוכר (1/2 כוס)
  • 1/3 כוס שמן סויה/קנולה/חמניות
  • 1/2 כוס מים
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • אבקת סוכר
  • ריבה לטעמכם

 

  1. הניחו את הקמח בקערת מיקסר וערבבו עם השמרים. אם השמרים טריים בקובייה, פוררו אותם לתוך הבצק.
  2. הוסיפו למיקסר את החומרים הנוספים: סוכר, שמן, מלח ומים.
  3. הניחו את חומרי הבצק במיקסר וו לישה במשך כ5 עד 7 דקות עד קבלת בצק חלק, גמיש ומעט דביק.
  4. כסו את הקערה בניילון נצמד והשאירו את הקערה לתפיחה בטמפרטורת החדר במשך כחצי שעה. לאחר מכן העבירו למקרר לתפיחה איטית בין 4 ל-24 שעות.
  5. קמחו את משטח העבודה ורדדו את הבצק לעובי של כ-1.5 ס"מ. קרצו מהבצק צורות לבחירתכם ואת עודפי הבצק אחדו לבצק חדש, הניחו במקרר למנוחה ולאחר מכן רדדו שוב וצרו צורות נוספות.
  6. הניחו נייר אפייה על התבנית ושמנו קלות בשמן. סדרו את הסופגניות על נייר האפייה ושמנו מעט את חלקן העליון והניחו להן לתפוח כ-15 דקות בטמפרטורת החדר.
  7. חממו את התנור ל-180 מעלות ושמנו את הסופגניות שוב. הכניסו אותן לתנור במשך כ-15 דקות עד הזהבה שלהן ומשם העבירו לצינון.
  8. באמצעות מזרק החדירו ריבה וזרו מעל אבקת סוכר.

חג שמח ובתיאבון!

 

מאכל לחנוכה

אולי יעניין אותך גם

ספר
מתכונים
איך מזמינים ספרי מתכונים הביתה?

אנחנו בעידן הפוסט קורונה והתרגלנו במהלך התקופה האחרונה לבצע את רוב הקניות שאנחנו צריכים דרך האינטרנט. אפשר להזמין הכל באינטנרט: ביגוד והנהלה, מוצרי אלקטרוניקה, משחקים,

קרא עוד »