חיפוש

מתכון להכנת קנלוני במילוי גבינה

קנלוני במילוי גבינה תוצרת בית הוא מתכון איטלקי מיוחד שכל אחד במשפחה ייהנה ממנו. צינורות פסטה ממולאים גבינת ריקוטה עשירה וטעימה, ואז מכוסים ברוטב ותוספת נדיבה של מוצרלה – איפה אפשר לטעות? אנו מזמינים אתכם לצלול לעולם הבישול האיטלקי עם קנלוני מצוין.

 

מה זה קנלוני?

אתם אולי שואלים את עצמכם – מה זה בדיוק קנלוני? ובכן, קנלוני היא סוג של פסטה ממולאת. אלו למעשה צינורות רחבים וארוכים יחסית שבתוכם אפשר לשים כל מה שרוצים, אך לרוב מדובר בגבינה כלשהי עם תרד או בזיליקום. ניתן למצוא חבילות של קנלוני בתוצרת של כל חברות הפסטה המוכרות בסופרים השונים או באתרי האינטרנט.

 

איך מכינים קנלוני?

זה אולי נראה כמו דבר שקשה להכין, אבל זה בעצם די פשוט!

מילוי קנלוני: ממלאים את הקנלוני כאשר הוא יבש, בדומה לתהליך שעושים עם לזניה. מוסיפים את המילוי לשקית זילוף או שקית פלסטיק ושופכים את המילוי לתוך צינורות הקנלוני.

  1. מכינים את המילוי על פי המתכון למטה.
  2. מכניסים את המילוי לשקית זילוף או לשקית פלסטיק כאשר הפינה חתוכה.
  3. שופכים את המילוי לתוך צינורות הקנלוני.

 

עם מה מגישים קנלוני?

קנלוני במילוי גבינה זו ארוחה נהדרת ונהוג להגיש אותה בדיוק כמו לזניה ביתית, לצד:

  • לחם שום או פוקצ'ה בהכנה ביתית
  • סלט חסה פשוט
  • סלט קיסר

 

מה עושים עם שאריות של קנלוני?

קנלוני היא מנה נהדרת להכנה מראש, והיא קופאת היטב.

  • מקפיאים בכלי שמתאים להכנסה למקפיא ולתנור, דואגים כי הוא סגור היטב.
  • מפשירים במקרר למשך הלילה ואופים לפי הוראות המתכון למטה.

 

רכיבים

  • 12 יחידות קנלוני יבש.
  • 2.5 כוסות רוטב עגבניות מוכן.
  • כוס גבינת מוצרלה מגורדת.

 

מילוי

  • 2 כוסות גבינת ריקוטה
  • חבילת תרד קצוץ קפוא מופשר ויבש
  • 2ביצים
  • ½ כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • ¼ כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • כפית אורגנו

 

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה קטנה. שמים בתוך שקית זילוף או שקית פלסטיק ומניחים בצד.
  3. מוסיפים ⅓ כוס מים לרוטב העגבניות ומניחים ½ כוס מהרוטב בתחתית של כלי פיירקס שמתאים לתנור בגודל 9X13 ס"מ.
  4. גוזרים את הפינה של שקית הפלסטיק אם משתמשים באחת וממלאים כל צינור קנלוני בתבנית. שופכים מעל הקנלוני את הרוטב שנותר.
  5. מכסים ואופים 40 דקות. מוסיפים גבינה ואופים עם הכיסוי ל- 15-20 דקות נוספות.

 

הערות

ישנה גם אפשרות להשתמש בעלי לזניה טריות במקום צינורות קנלוני. חותכים את עלי הלזניה ומגלגלים עם המילוי בתוכם. מפחיתים את זמן הבישול ל- 40 דקות כאשר הכלי מכוסה, ומוסיפים גבינה במשך 10 הדקות האחרונות.

בתיאבון!

קנלוני

אולי יעניין אותך גם

ספר
מתכונים
איך מזמינים ספרי מתכונים הביתה?

אנחנו בעידן הפוסט קורונה והתרגלנו במהלך התקופה האחרונה לבצע את רוב הקניות שאנחנו צריכים דרך האינטרנט. אפשר להזמין הכל באינטנרט: ביגוד והנהלה, מוצרי אלקטרוניקה, משחקים,

קרא עוד »