חיפוש

3 המתכונים הנפוצים ביותר להכנה במעשנת בשרים

הכנת בשרים במעשנה זו חוויה שכוללת בדרך כלל גם זמן איכות עם חברים או משפחה.

כאשר לכל בעל מעשנה יש את המתכון הקבוע שהוא מכין לעיתים קרובות.

זה הרי ידוע בקרב מעשני הבשרים, הם קוראים למנות שלהם בשמות כמו "מנת הבית", "הבשר הטוב ביותר", "המנה הידועה שלי" וכל מיני שמות אחרים

שמכפים על כך שהם בעצם לא יודעים להכין מנות נוספות פרט לאותה מנה.

אם אתם קוראים את השורות האלו ומזדהים, כנראה שיש לכם מעשנה (וכנראה שיש לכם גם מתכון אחד קבוע שהגיע הזמן להשאיר אותו קצת בצד ולהתחיל

לגוון).

 

בשורות הבאות תוכלו לקבל את 3 מתכונים הנפוצים ביותר להכנה במעשנת בשרים, כך שתוכלו לבחור לכם לפחות מתכון אחד שיגוון את שגרת הכנת הבשרים שלכם. להלן 3 המתכונים:

  1. מנת ארגנטינה

זהו מתכון שכל בעל מעשנה צריך להכין. כך שבין אם יש לכם מעשנה חדשה שקניתם מתוך קטלוג מעשנות בשרים לאחרונה ובין אם יש לכם מעשנה ותיקה שנקנתה לפני כמה שנים, היא לא יכולה להיקרא מעשנה אם לא הכנתם באמצעותה את המתכון הזה.
כדי להכין את המנה הזו, תצטרכו לקנות נתח קצבים במשקל 600 גרם.

לאחר שרכשתם את הנתח, תוכלו להכין מראש תערובת מהתבלינים הבאים:

1 כפית פולי קפה קלויים
1 כפית צ'ילי יבש
1 כפית בצל יבש טחון
1 כפית שום יבש טחון
מעט מלח גס

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל התבלינים
  2. מפזרים את תערובת התבלינים על הנתח ומעסים בקלות
  3. מכניסים את הבשר למעשנה בטמפרטורה של 100 מעלות בערך למשך עשרים דקות
  4. מורחים על הנתח מיץ תפוזים ומחזירים למעשנה לחצי שעה נוספת של עישון
  5. פורסים את הנתח לנתחים דקים, מפזרים מעט מלח גס
  6. אוכלים בתיאבון

 

  1. מנת כנפיים הודיות חריפות

בשביל המנה הזו תצטרכו לקנות מראש 2 קילו כנפי עוף.
לאחר מכן, תכינו את התערובת מהתבלינים הבאים:

2 כפיות פלפל שחור
1 כפית צ'ילי
1 כפית קארי
1 כפית בצל יבש טחון
1 כפית שום יבש טחון
מלח לפי הטעם
4 כפיות דבש
3 כפות רוטב צ'ילי חריף

 

אופן ההכנה:

  1. שופכים את התבלינים לקערה
  2. מפזרים את התערובת על הכנפיים ומערבבים היטב
  3. מכניסים את הכנפיים למעשנה שחוממה על 100 מעלות וסוגרים לעישון למשך 30 דקות
  4. לאחר חצי שעה, הופכים את הכנפיים וממשיכים לחמם ל30 דקות נוספות
  5. אוכלים בתיאבון

 

  1. עוף שלם בשמן זית

זהו מתכון קליל ביותר, עבורו תצטרכו רק עוף שלם, שמן זית, פלפל ומלח.

אופן ההכנה:

1. מעסים את העוף עם שמן הזית ומורחים פלפל ומלח לפי הטעם.
2. מכניסים את העוף למעשנה שחוממה על 150 מעלות וסוגרים למשך שעה
3. טורפים בהנאה.

 

 

נתחים של בשר

אולי יעניין אותך גם

ספר
מתכונים
איך מזמינים ספרי מתכונים הביתה?

אנחנו בעידן הפוסט קורונה והתרגלנו במהלך התקופה האחרונה לבצע את רוב הקניות שאנחנו צריכים דרך האינטרנט. אפשר להזמין הכל באינטנרט: ביגוד והנהלה, מוצרי אלקטרוניקה, משחקים,

קרא עוד »