מתגעגעים לקציצות של אמא? רוצים להכין אותן לבד בבית? אנחנו כאן בשביל לתת לכם את המתכון המושלם לקציצות של בית.
רכיבים
- 1 כוס פירורי לחם פנקו
פנקו עובד הכי טוב בקציצות אפויות, אך אתם מוזמנים להשתמש בכל סוג של פירורי לחם (מתובלים או לא) שיש לכם בבית.
- 1 קילו עוף טחון
- 1 קילו בשר בקר טחון
אנו ממליצים להשתמש בתערובת 50/50 של עוף ובקר להכנת קציצות, אבל אפשר גם להכין קציצות רק עם בקר או בכל קומבינציה שאתם מעדיפים.
- 4 שיני שום קצוצות
- 2 ביצים
הביצים יעזרו לכם לאגד את כל מרכיבי הקציצה יחד.
- 1/4 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים דק (המלצה – חצי פטרוזיליה, חצי בזיליקום)
אנחנו אוהבים את הטעם ואת הצבע הנוסף שעשבי תיבול טריים מוסיפים למנה של קציצות. במתכון שלנו אנו ממליצים על תערובת של בזיליקום ופטרוזיליה. אבל אם אין לכם עשבי תיבול טריים בהישג יד, אפשר להשתמש גם בתבלינים יבשים.
- 1/4 כוס בצל מגורר
כן, מגורר. אנו ממליצים להשתמש בפומפייה כדי לגרר את הבצל לחתיכות קטנות יותר לפני שמוסיפים אותו לתערובת.
- 2 כפיות רוטב ווסטרשייר
מוסיף טעם נהדר כל כך!
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס
הוראות הכנה
- משלבים את החומרים יחד. מוסיפים לקערת הערבוב את הבשר והעוף הטחון, הפנקו, השום, הביצים, עשבי התיבול הטריים, הבצל ורוטב הווסטרשייר. מפזרים מעל באופן שווה את האורגנו, המלח, הפלפל השחור והצ'ילי הגרוס. משתמשים בידיים כדי לערבב את המרכיבים עד לאיחוד אחיד, נזהרים שלא לערבב יתר על המידה את המרכיבים.
- מקררים (אופציונלי). כדי להקל על התגבשות הקציצות, אנו ממליצים לכסות ולקרר את התערובת במקרר למשך שעה. אבל אם אתם לחוצים בזמן, אם יכולים לדלג על שלב זה.
- מכינים תנור ונייר אפייה. מחממים את התנור ל- 220 מעלות ומרפדים תבנית אפייה גדולה עם נייר אפייה.
- יוצרים את הקציצות. בעזרת כף בינונית, מגלגלים את התערובת לכדורים בגודל של 2 כפות ומניחים אותם על תבנית האפייה המוכנה. (מומלץ לשמן את הידיים במעט שמן זית כדי למנוע מהתערובת להידבק).
- אופים. אופים במשך 10-12 דקות, או עד שמדחום הבשר מודד את הטמפרטורה הפנימית של הקציצות ל- 70 מעלות צלזיוס. מוציאים את התבנית.
- מגישים. הגישו מיד את הקציצות ותיהנו!
הערות
- אפשר לאכול את הקציצות לבדן, או להוסיף להן רוטב עגבניות בהכנה ביתית ולהגיש עם אורז לבן.
- תרגישו חופשי להפוך את הקציצות לחריפות יותר, בהתאם לטעם שלכם ושל משפחתכם, על ידי הוספת פלפל חריף או עוד צ'ילי גרוס.
- לחובבי השום, מומלץ להוסיף כמות גדולה יותר של שום.