חיפוש

מתכון להכנת השניצל המושלם

כולם אוהבים שניצל וכמעט כולם יודעים להכין שניצל? אבל האם יש לכם את המתכון לשניצל המושלם? כנראה שלא. אנו מבטיחים שאחרי שתכינו שניצלים עם המתכון שלנו, לא תוכלו לאכול שניצל אחר יותר.

 

רכיבים

  • קילו חזה עוף חתוך לשניצלים.
  • ½ כוס קמח.
  • 2 ביצים גדולות.
  • כוס פירורי לחם או פנקו.
  • כף פפריקה.
  • כף שומשום (לא חובה).
  • ¼ כפית מלח, או יותר, לפי הטעם.
  • שמן לטיגון.
  • טריזי לימון טריים לקישוט.

 

הוראות הכנה

  1. מניחים רצועת ניילון ארוכה על משטח המטבח שלכם. מניחים את חזה העוף על הניילון ומשאירים רווח של 5 ס"מ בין כל נתח. מכסים את העוף ברצועת ניילון נוספת, כך שהשניצל נמצא בין שתי שכבות ניילון.
  2. משתמשים בפטיש שניצלים כדי לדפוק את השניצלים לעובי אחיד של בערך 30 מ"מ.
  3. הניחו את כל השניצלים שהוכו על צלחת. מניחים שלוש קערות רחבות ורדודות וצלחת ריקה גדולה על השיש. בקערה הראשונה, שמים את הקמח. בקערה השנייה, טורפים את הביצים יחד עם 2 כפיות מים עד לערבוב טוב. בקערה השלישית מערבבים את פירורי הלחם, הפפריקה, 1/4 כפית המלח והשומשום, עד לקבלת תערובת אחידה. מציבים צלחת ריקה בקרבת מקום בה שמים את השניצלים המצופים.
  4. מוזגים שמן למחבת עד שהוא עמוק מספיק לטיגון (1.5 ס"מ). מחממים את השמן לאט על אש בינונית. בזמן שהשמן מתחמם, טובלים את כל השניצלים בזה אחר זה בקערת הקמח שלכם.
  5. לאחר מכן טובלים את השניצלים המקומחים בביצה עד שהם מצופים היטב.
  6. לבסוף, מניחים את השניצל מכוסה הביצה בקערת פירורי הלחם. משתמשים ביד יבשה כדי לצפות את השניצל בפירורי לחם באופן שווה. חוזרים על התהליך עבור שאר השניצלים.
  7. אתם רוצים ששמן הטיגון יהיה סביב 180 מעלות – חם, אבל לא כל כך חם שהשמן יישרף או ישפריץ. אתם יכולים לבדוק תחילה את טמפרטורת השמן עם חתיכת עוף קטנה. מטגנים את השניצלים המצופים עד שהם מזהיבים משני הצדדים. אם השמן נמצא בטמפרטורה הנכונה, צריך לקחת בערך 2-3 דקות לכל צד.
  8. אל תטגנו יותר משני שניצלים בכל פעם במחבת בגודל רגיל, אחרת טמפרטורת השמן תרד והשניצלים יהפכו שומניים. כשהשמן בטמפרטורה הנכונה, השניצלים יספגו מעט מאוד שמן ויהיו פריכים.
  9. לאחר הטיגון, מניחים את השניצלים על מתלה ייבוש או על צלחת מרופדת נייר סופג לניקוז עודפי השמן.
  10. מפזרים על השניצלים מלח נוסף לפי הטעם, אם רוצים. מגישים עם טריזי לימון לקישוט ועם רבע לימון, לצד חרדל או קטשופ שניהם מתאימים היטב לשניצל.
  11. אוכלים בהנאה עם אחת התוספות המומלצות, פירה, צ'יפס או סלט קצוץ.

שניצל

אולי יעניין אותך גם