יש אינספור מתכונים שיאפשרו לכם להכין קינוח מושחת משוקולד מריר איכותי. אנחנו בחרנו להציג את 2 המתכונים שמלווים אותנו בשנים האחרונות וגורפים מחמאות מצד מי שטועמים אותם בכל פעם מחדש. נזמין אתכם לקרוא את השורות הבאות, כדי שתוכלו לגלות את המתכונים הללו מקרוב וליהנות מקינוחים מושלמים וקלים להכנה.
המתכון הראשון – מוס שוקולד מריר
בחרנו להציג תחילה את המתכון שיסגור לכם פינה ויאפשר לכבד את האורחים בקינוח נימוח ומהיר במיוחד. בטח תשמחו לשמוע שלא תצטרכו לרוץ עכשיו למכולת ולעשות השלמות, כי המתכון הזה יצריך הכנה מראש של 2 מצרכים בלבד שיש בכל בית:
- כוס שמנת להקצפה
- חבילת שוקולד מריר איכותי (70% לפחות)
מוכנים? בואו נתחיל בהכנות
השלב הראשון של הכנת המוס מצריך ריסוק של השוקולד לחתיכות קטנות במיוחד. תוכלו לעשות זאת תוך שימוש בפטיש עץ, מערוך או בלנדר. לאחר שתקצצו כמות מספקת של שוקולד מריר איכותי, תוכלו להמיס אותו במיקרוגל או על בן מרי. בזמן שהשוקולד יתקרר, תצטרכו להקציף את השמנת באמצעות בלנדר ולהוסיף אותה בקיפולים לשוקולד המומס.
עשיתם זאת? מצוין! זה הזמן להעביר את המוס לכוסות הגשה ולשמור אותו במקרר עד האירוח. שימו לב – אם אתם רוצים להפוך את המתכון לטבעוני, תוכלו להשתמש בקרם קוקוס עם 17% שומן (השומן אחראי על האווריריות שתיווצר בסופו של דבר).
המתכון השני – עוגת שוקולד מריר
אתם הולכים להיות מופתעים עכשיו ובגדול. שכן, נציג בפניכם את המתכון הפשוט ביותר שתוכלו להכין אפילו בתנאי שטח מ – 2 מרכיבים שיש לכל אחד מאתנו בבית בדרך כלל: טחינה גולמית וחבילת שוקולד מריר (מי מכם שירצו לשדרג את המתכון יוכלו להוסיף קצת קקאו ולהפוך את העוגה למושלמת).
אופן ההכנה
בשלב הראשון תצטרכו לרסק היטב את קוביות השוקולד המריר. לאחר מכן, יש להעביר לבן מרי או מיקרוגל (בדיוק כמו שהוצע לכם במתכון הקודם). נדגיש שעליכם לשים לב שמשך החימום הינו קצר למדי ואינו שורף את השוקולד. שכן, אף אחד לא רוצה לאכול קינוח עם טעם של שרוף. לאחר שתמיסו את השוקולד, תוכלו להוסיף אליו כוס טחינה גולמית ולערבב היטב. לאחר שתעשו זאת, תיווצר בקערה עיסה בגוון חום בהיר.
תצטרכו להעביר אותה לתבנית אינגליש קייק, לכסות עם ניילון נצמד ולהעביר למקפיא ללילה. מומלץ להוציא את התבנית מהמקפיא רגע לפני ההגשה, לחתוך את העוגה לריבועים ולהגיש בתוך מנג'טים. שימו לב – קוביות השוקולד עשויות להינמס במהירות בתנאי חום קשים, אז מומלץ להגיש אותן על גבי משטח קפוא שישמור על קור.
מילים אחרונות לסיום
אלו היו 2 המתכונים שיאפשרו לכם להכין קינוח מושחת משוקולד מריר. בשלב זה נותר לכם רק להיכנס למטבח, להתחיל בהכנות ולחכות למחמאות שיגיעו במהירות. נאחל שתדעו לעקוב אחר ההנחיות, כדי שתקבלו מתכון מושלם ומתוק במיוחד.