מתכון להכנת בולונז עם פרמז'ן

קשה למצוא אדם שלא אוהב את המטבח האיטלקי. הבצקים, הרטבים והגבינות בהחלט כובשים את לבו של כל אדם, וספגטי בולונז זה גולת הכותרת שמשלבת את הכל ביחד. בואו ללמוד איך להכין את הבולונז המושלם. 

 

רכיבים

  • 1.5 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • בצל קצוץ דק 
  • 500 גרם בשר בקר טחון 
  • ½ כוס (125 מ"ל) יין אדום יבש 
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות 
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפיות סוכר לבן, במידת הצורך 
  • 2 כפיות רוטב ווסטרשייר (לא חובה)
  • 2 עלי דפנה 
  • 2 ענפי טימין טרי (או 1/2 כפית טימין או אורגנו מיובש)
  • מלח ופלפל

 

להגשה

  • 400 גרם ספגטי
  • גבינת פרמז'ן
  • פטרוזיליה קצוצה

 

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן בסיר גדול או במחבת עמוקה על אש בינונית גבוהה. מוסיפים בצל ושום, מבשלים 3 דקות או עד להזהבה וריכוך.
  2. מגבירים את האש לגובה ומוסיפים את הבשר. מבשלים, מפרקים אותו תוך כדי, עד להשחמה.
  3. מוסיפים יין אדום. מביאים לרתיחה ומבשלים דקה אחת, מגרדים את תחתית הסיר, עד שריח האלכוהול נעלם.
  4. מוסיפים את החומרים הנותרים למעט מלח ופלפל. מערבבים, מביאים לרתיחה ואז מעבירים את האש לבינונית כך שהרוטב יבעבע בעדינות. מבשלים 20 – 30 דקות (ללא מכסה), מוסיפים מים אם הרוטב סמיך מדי לטעמכם. מערבבים מדי פעם.
  5. אפשרות לבישול איטי: בישול איטי באמת לוקח את המנה לרמה אחרת, אם יש לכם זמן! מוסיפים 3/4 כוס מים, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה מאוד למשך 2-2.5 שעות, תוך ערבוב כל 30 דקות בערך. מורידים את המכסה ומבשלים 20 דקות כדי להסמיך את הרוטב.
  6. מתאימים מלח ופלפל לפי הטעם ממש בסוף. מגישים מעל ספגטי – אם כי אם יש לכם זמן, מומלץ לערבב את הרוטב והספגטי לפני ההגשה לפי ההוראות הנוספות:
    • מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים. מוסיפים פסטה ומבשלים לפי ההוראות שעל החבילה.
    • גורפים ספל מי בישול מהפסטה ומניחים בצד ואז מרוקנים את הפסטה למסננת.
    • מוסיפים את הפסטה לרוטב הבולונז עם כ-1/2 כוס מי פסטה. מערבבים בעדינות למשך 2 דקות או עד שהספגטי הופך לאדום והרוטב מסמיך.
    • מחלקים בין קערות. מקשטים בפרמז'ן ופטרוזיליה אם רוצים.

הערות

  • רסק עגבניות – הרסק עלול להיות חמוץ ולכן משתמשים בסוכר. הכמות הנדרשת תלויה במידת החמצמצות של הרסק. בדרך כלל, ככל שהאיכות טובה יותר, הוא פחות חמןץ כך שתצטרכו פחות סוכר.
  • ערבוב הרוטב עם הפסטה – זו הדרך האיטלקית "הראויה" לבשל פסטות, והאופן בו מגישים פסטה במסעדות.
  • אפשרות לבישול איטי – כך הופכים בולונז נהדר למנה מדהימה ברמה של מסעדה איטלקית. 

בולונז

אולי יעניין אותך גם