4 מתכונים מהירים וטעימים לפני השבת

לא משנה כמה זמן תתחילו לבשל לפני שבת תמיד מרגיש שאין זמן. יש הרבה הכנות ניקיונות ובישולים ואיכשהו צריך להספיק את הכל.

כשיש הרבה אנשים בשבת צריך שיהיה מספיק אוכל וגם גיוון גדול כדי שכל אחד ימצא משהו שהוא אוהב לאכול.

לכן כדי להקל עליכם עם ההכנות לשבת, הנה 4 מתכונים מהירים וקלים שאתם חייבים להכין.

 

  1. שיפודי סלמון

טעים מושקע וקל להכנה, זה אסתטי ונגיש. מתאים להכנה מהירה אם אתם לחוצים על זמני כניסת שבת.

לשיפודים:

  • 500 גרם פילה סלמון
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • שומשום ( לא חייב)

לרוטב:

  • כוס מיץ תפוזים
  • כף שום טחון
  • כף ג'ינג'ר טחון
  • 3 כפות סוכר לבן

הוראות הכנה: חותכים את הסלמון לקוביות טובלים בקערה עם הסויה ומיץ התפוזים. משפדים את הסלמון על שיפודים קטנים ומפזרים שומשום. משמנים רשת צלייה וצולים בתנור ברבע שעה.  מערבבים בקערה את כל המצרכים של רוטב  ומזלגים אותו מעל לשיפודים חמים ישר מהתנור. אפשר להגיש קר או חם ואין  מי שלא אוהב.

 

  1. מרק דלעת

מחמם את הלב וטעים בכל עונות השנה

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1 ק"ג דלעת או דלעת (נסה קבוקוצ'ה), קלופה, נטולת גרעינים וקצוצה לקוביות
  • 700 מ"ל ציר ירקות
  • 150 מ"ל שמנת כפולה

הוראות הכנה: בסיר גדול, מבשלים 2 בצלים קצוצים מוסיפים את הדלעת החתוכה מבשלים כ 10-8 דקות עד שהוא מתחיל להתרכך ולהזהיב. יוצרים את ציר הירקות ומתבלים במלח ופלפל. לאחר 10 דקות מוסיפים את השמנת. לאחר מביאים לרתיחה טוחנים את המרק בבלנדר ידני, ובתיאבון.

 

  1. תפוח אדמה בתנור

קל, טעים ומעולה לילדים

מצרכים:

  • 5 תפוחי אדמה
  • חמאה
  • מלח פלפל

הוראות הכנה: להניח על תבנית עם נייר אפייה את תפוחי אדמה, לחורר את תפוח האדמה עם מזלג כדי שתפוחי האדמה לא יתפוצצו. הכניסו לאפייה ראשונית של 25 דקות .עד שהקליפה מתחילה להרגיש יבשה ומעט מקומטת.

לאחר מכן, הוציאו בזהירות את תפוח האדמה מהתנור. השתמשו במברשת כדי להבריש את תפוח האדמה בחמאה מומסת באופן שווה מכל הצדדים. וכניסו לאפייה שניה, אופים 20 דקות נוספות. לאחר מכן בזהירות רבה פורסים את התפוח אדמה ומועכים אותו היטב תוך שמירה על צורתו, שמים קוביית חמאה ומוסיפים את התבלינים או התוספות האהובות עליכם.

 

  1. סלט פסטה פסטו

שדרוג טעים לפסטה המוכרת

מצרכים:

  • פסטה
  • פסטו
  • גבינה מלוחה מעודנת
  • עגבניות שרי
  • זיתים שחורים

הוראות הכנה: מבשלים את הפסטה כרגיל, ונותנים לה להתקרר.  לאחר מכן מוסיפים לפסטה 2 כפות פסטו, אפשר עלים טריים או את הרוטב המוכן. חותכים גבינה בולגרית מעודנת לקוביות קטנות, חותכים את עגבניות השרי והזיתים ומערבבים. יש לשים במקרר לצינון של הכל ולהגיש קר.

אוכל

 

אולי יעניין אותך גם