חיפוש

מתכון להכנת רביולי בטטה ברוטב רוזה

מעטים הדברים שאפשר להכין בבית והם מיוחדים כמו פסטה תוצרת בית. בצק רך, טעים ונימוח שנמס בפה ללא קשר לרוטב שמצרפים אליו. אולם רביולי תוצרת בית נמצא ברמה אחרת לגמרי. אתה לא רק מגיש אותו עם רוטב כלשהו לבחירתך, אלא יש לך אינסוף סוגים של מילויים. אנחנו תמיד ממליצים על מלית בטטה עשירה ומעליה רוטב רוזה פשוט ומושלם.

 

שתי הערות לפני שמתחילים

בשביל המתכון שלנו תצטרכו מכונת פסטה. ניתן גם להכין את הבצק לרביולי ביד, אך זה ידרוש עבודה קשה וכנראה יניב תוצאות משמעותית פחות טובות ממכונת הפסטה. אנו חותכים את הרביולי ביד באמצעות סכין, אך ניתן גם לעשות זאת באמצעות חותך רביולי ייעודי.

 

רכיבים

 

בצק רביולי

  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס קמח מלא
  • 3 כפיות שמן זית
  • 3/4 כוס מים
  • קורט מלח

 

מילוי בטטה

  • 2 בטטות גדולות
  • 2 כפות חלב שקדים (ניתן להחליף גם בחלב רגיל או שמנת)
  • 1/2 כף רוזמרין טרי קצוץ
  • 1/2 כפית אבקת בצל
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח לפי הטעם

 

רוטב רוזה

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חמאה
  • בצל חתוך דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 קופסאות רוטב עגבניות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות סוכר חום
  • כוס חלב
  • ¼ כוס פרמז'ן
  • 7 עלי בזיליקום קצוץ טרי

 

הוראות להכנת הרביולי

  1. צולים בטטה בתנור במשך 35-40 דקות בחום של 400 מעלות. מניחים בצד להתקרר.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים שמן ויוצקים לאט מים ליצירת בצק רך וסמיך. לשים ויוצרים כדור חלק, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר למשך 15 דקות.
  3. בזמן שהבצק במקרר מכינים את המילוי. מקלפים את הבטטה ומועכים לפירה. מוסיפים פנימה את שאר מרכיבי מהמילוי ומערבבים עד לאיחוד.
  4. חותכים את הבצק לרבעים. מעבירים אותו בכל השלבים של מכונת הפסטה וחותכים לריבועים בגודל של 5 ס"מ. מניחים את המילוי על חצי מהריבועים וסוגרים עם יתר הריבועים.
  5. מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים. מוסיפים את הרביולי ומבשלים 4-5 דקות. או עד שהם צפים למעלה. מזלפים מעט שמן ומערבבים למניעת הידבקות. שומרים כוס ממי הבישול של הרביולי ומנקזים את השאר.

 

הוראות להכנת הרוטב

  1. מחממים חמאה ושמן על אש בינונית. מוסיפים בצל ושום ומקפיצים כדקה בערך. יוצקים רוטב עגבניות ומוסיפים מלח, פלפל וסוכר לפי הטעם.
  2. מערבבים ומבשלים על אש נמוכה 25 עד 30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  3. מסירים מהאש ומערבבים פנימה חלב.
  4. מוסיפים גבינה לפי הטעם, ואז בודקים תיבול.
  5. מוסיפים פנימה את הרביולי ובזיליקום קצוץ ומגישים חם.
  6. מוסיפים את מי הרביולי לפני הוספת תיבול נוסף, גבינה או בזיליקום במידת הצורך.

רביולי בטטה

אולי יעניין אותך גם