מתכון להכנת פחזניות במילוי שוקולד

למרות שהוא דורש כמות קטנה של מרכיבים פשוטים, מתכון הפחזניות שלנו הוא אחד הקינוחים הפשוטים ביותר שאפשר להכין בלי טיול מיוחד לסופר. תעבדו עם המתכון המושלם שלנו לפחזניות במילוי שוקולד, וכולם יחשבו שהן הגיעו הישר מפאטיסרי בצרפת.

 

רכיבים

 

בצק הפחזניות

  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס חמאה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס קמח
  • 4 ביצים

 

מילוי השוקולד

  • 1 כוס סוכר
  • 1/3 כוס קקאו
  • 1/3 כוס קורנפלור
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 כוסות חלב
  • 3 חלמונים, מעט טרופים
  • 2 כפות חמאה או מרגרינה
  • 1 כפית תמצית וניל

 

הוראות להכנת בצק למאפים מתוקים

חשוב להכיר את תהליך הכנת הבצק לעומק, כיוון שמדובר באחד החלקים החשובים ביותר בכל מאפה.

  1. מביאים מים, חמאה ומלח לרתיחה.
  2. מוסיפים את הקמח בבת אחת, מורידים את האש לנמוכה ומערבבים נמרצות. לאחר דקה, הבצק אמור ליצור צורה של כדור. מסירים מיד את הבצק מהאש.
  3. מוסיפים את הביצים – אחת אחת – ומערבבים עד שכל ביצה משולבת והבצק נעשה חלק וקטיפתי לפני שמוסיפים את הביצה הבאה.
  4. לאחר הוספת כל הביצים, מניחים את הבצק על נייר אפייה. אופים כ- 40 דקות.
  5. בעוד שהפחזניות חמות, פורסים את החלקים העליונים. מוציאים את הבצק הרך באמצע ונותנים לפחזניות להתקרר לחלוטין.
  6. לאחר הוספת מילוי השוקולד, מפזרים אבקת סוכר מעל הפחזניות.

חשוב: נסו לא לתת לביצה לגעת בתחתית או בצד של התבנית החמה כי במקרה כזה היא תתחיל להתבשל, במקום זאת, הכינו חור קטן בבצק ושברו את הביצה ישירות אליו.

 

הוראות הכנה פודינג שוקולד

  1. בסיר בינוני מערבבים סוכר, קקאו, קורנפלור ומלח. מוסיפים חלב ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד.
  2. מרתיחים ומערבבים עוד דקה. מסירים מהאש.
  3. מוסיפים כמות קטנה מתערובת השוקולד לחלמונים הטרופים, תוך ערבוב טוב. מוסיפים את תערובת הביצים חזרה לתערובת השוקולד בסיר.
  4. מערבבים ומחממים שוב רק עד לרתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים חמאה ותמצית וניל.
  5. יוצקים לקערה, מצננים לחלוטין ומוסיפים לתוך הפחזניות המוכנות.

 

כמה הערות לגבי המתכון

  • אם אינכם חובבי שוקולד מושבעים, תוכלו למלא את המאפה בכל סוג מילוי שתרצו. פחזניות אלה הן ממש ורסטיליות וניתן למלא אותן כמעט בכל טעם שבוחרים אם אתם רוצים ללכת על הפשטות, השתמשו בקצפת ביתית. אם אתם רוצים קצת להשקיע יותר, אתם יכולים גם למלא אותן בפודינג וניל טעים ומתוק.
  • זו לא טעות במתכון … יש לאפות את הפחזניות על גבי נייר אפייה לא משומן. זה עוזר להן לקבל את הנפיחות שלהן.
  • לאחר האפייה, יש לדקור קלות את החלק העליון של הפחזניות בעזרת קיסם. נסו לא לשכוח את הצעד הזה, כיוון שהוא ימנע מהן מלהפוך לשטוחות.

פחזניות

אולי יעניין אותך גם