חתונות יכולות להיות עסק יקר, אז למה לא לאתגר את עצמך (או את אחד מחברי המשפחה) לאפות עוגת קומות לחתונה. היופי בעוגה זו הוא שניתן לאפות ולהקפיא את העוגות שמרכיבות אותה אפילו 3 חודשים מראש, ובעת הצורך אפשר פשוט להפשיר אותן 24 שעות לפני ולהוסיף את הציפוי.
רכיבים
במסגרת המתכון מכינים 3 עוגות בגדלים שונים אפשר יעמדו אחת על גבי השנייה. נפרט כאן את הכמויות השונות עבור כל אחת מהעוגות בהתאמה.
עוגה עגולה בקוטר 15 ס"מ / 23 ס"מ / 25 ס"מ:
- 200 / 300 / 400 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
- 200 / 300 / 400 גרם סוכר חום זהוב.
- 4 / 6 / 8 ביצים.
- 1 / 1.5 / 2 כפיות תמצית וניל.
- 200 / 300 / 400 גרם קמח לבן.
- 350 / 800 / 1000 גרם מרציפן.
- 350 / 800 / 1000 גרם בצק סוכר.
למילוי העוגה
- 750 גרם ריבת תות.
- 250 גרם ריבת משמש.
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל -180 מעלות ומשמנים את התבניות.
- להכנת עוגות הספוג: מניחים את החמאה בקערה גדולה ומוסיפים את הסוכר. מקציפים יחד עד שהתערובת בהירה ורכה להפליא. זה יכול להימשך עד 5-7 דקות.
- מקציפים את תמצית הווניל והביצים, עם כף מהקמח בכל פעם, כדי למנוע גושים. מקפלים את יתרת הקמח בכף עד לקבלת בלילת עוגה חלקה. ממלאים את התבניות בתערובת המתאימה לגודל התבנית.
- מכניסים לתנור ואופים את עוגת ה- 15 ס"מ במשך 25 דקות, 23 ס"מ למשך 30 דקות ו- 25 ס"מ במשך 40 דקות. העוגות צריכות להגיע לצבע זהוב בהיר. בסיום האפייה, מוציאים אותן מהתנור ומקררים אותן בחוץ. עוטפים בניילון נצמד כדי לשמור עד יום במקום קריר ויבש.
- לאחר שהעוגות קרירות, פורסים וממלאים בריבת תות.
- מברישים קלות את החלק החיצוני של העוגות בריבת משמש מבושלת כדי לעזור למרציפן להידבק.
- בעזרת המערוך מרימים את המרציפן ומניחים אותו על העוגה. מוודאים שאין כיסי אוויר. חותכים את עודף המרציפן עם סכין קטנה.
- חוזרים על שלב 7 עם בצק הסוכר ומניחים אותו מעל שכבת המרציפן. מאבקים קלות את הידיים עם אבקת סוכר ומאזנים גושים או בליטות בעוגה.
- לבניית השכבות, גוזרים תבנית בגודל זהה לשכבה השנייה ומניחים אותו במקום של השכבה השנייה. מסמנים כמה נקודות על העיגול באמצעות מחט, דוחפים דיבל פלסטיק לתוך העוגה ומסמנים בעזרת עיפרון היכן שהוא יוצא מהעוגה. מרימים החוצה את הדיבלים וחותכים אותם בערך 1-2 מ"מ מעל הסימן ואז תוקעים אותם בחזרה בעוגה. מניחים לפי הסימון את שלושת השכבות.
- ניתן לקשט בדרכים נוספות ולהוסיף כיתוב באמצעות בצק הסוכר.
בתיאבון!