מתכון להכנת עוגיות אמסטרדם מושלמות

אם הייתם באמסטרדם, כנראה שאתם מכירים את העוגיות המיוחדות והמשגעות האלו – עוגיות שכולן בצק שוקולד נימוח עם מלית שוקולד לבן. אנחנו כאן כדי לגרום לכם להרגיש בהולנד, גם כשאתם כאן בארץ. המשיכו לקרוא כדי להכיר את המתכון שלנו לעוגיות אמסטרדם.

 

רכיבים

  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1/2 כוס + 2 כפות (57 גרם) אבקת קקאו
  • 2 כפות (14 גרם) אבקת חלב
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ¾ כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת אספרסו / נס קפה
  • 170 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר חום בהיר
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 16 גרם שוקולד צ'יפס לבן

 

הוראות

  1. מוסיפים קמח לקערה גדולה. מנפים מעל הקמח את הקקאו. מוסיפים אבקת חלב, קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ואבקת אספרסו / נס קפה. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד.
  2. בקערה אחרת, מקציפים חמאה עם שני סוגי הסוכר במשך דקה או שתיים במהירות בינונית-גבוהה עד שהיא מתייצבת. טורפים את הביצים בפנים, מגרדים את דפנות הקערה לפי הצורך, ומוסיפים תמצית וניל.
  3. מוסיפים חצי מהחומרים היבשים ומערבבים לאט עד להטמעה חלקית, ואז מוסיפים את החומרים היבשים שנותרו ומערבבים תוך גירוד דפנות הקערה, עד שלא נשארים פסים של חומרים יבשים.
  4. מכסים ומצננים את הבצק במשך כשעתיים או עד שהוא יציב מספיק. לחלופין, ניתן להשתמש בכף כדי לחלק את הבצק לכדורים על גבי תבנית עם נייר אפייה, ואז לכסות מעט ולהכניס למקרר למשך כשעתיים עד שהם מספיק יציבים.
  5. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  6. ממלאים את העוגיות על ידי פיצול כדור בצק אחד לשניים. משטיחים מעט כל מחצית ומשאירים בכף היד חתיכה אחת שטוחה. מניחים 2 כפות שוקולד לבן במרכז העיגול, ואז מניחים מעל את העיגול השני. לוחצים את הקצוות יחד כדי לאטום את השוקולד הלבן, ואז מגלגלים צורה מחודשת בקוטר של 5 ס"מ וגובה של ס"מ וחצי.
  7. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווח נדיב של 2 סנטימטרים בין כל עוגייה.
  8. אם הבצק מתרכך יותר מדי תוך כדי העבודה, מחזירים אותו למקרר עד שיהיה ניתן לעבוד איתו שוב.
  9. מכניסים את התבנית עם העוגיות למקרר ל- 10 עד 15 דקות.
  10. אופים את העוגיות במשך 11-12 דקות (מעט יותר אם אופים אותן כשהן קפואות) או עד שהחלקים העליונים תפוחים והשוליים ומתחילים להיות כהים. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר כ- 10 דקות לפני האכילה. הכי טוב לאכול את העוגיות כשהן חמות, כך השוקולד הלבן עדיין נמס. אך ניתן גם לחמם אותן בתנור על 180 מעלות למשך 2-3 דקות או להכניס אותן למיקרוגל למשך כ- 10 עד 15 שניות, כדי ליצור את אותו אפקט.

בתיאבון!

עוגיות אמסטרדם

אולי יעניין אותך גם