מתכון להכנת סלט בורגול מושלם

אין כמו סלט בורגול ביום קיצי. הירקות, עשבי התיבול והתבלינים הופכים אותו למאכל המושלם למזג אוויר חם. אך לא רבים יודעים שזהו גם דגן בריא במיוחד. המשיכו לקרוא כדי להכיר את המתכון לסלט המעולה וגם ללמוד קצת על הסגולות הבריאותיות של בורגול.

 

מה היתרונות הבריאותיים של בורגול?

צריכה שגרתית של דגנים מלאים עשירים בסיבים, כמו בורגול, מובילה ליתרונות בריאותיים רבים, כולל מניעת מחלות ועיכול משופר.

  • בריאות הלב – צריכה מספקת של בורגול, העשיר בסיבים, עשויה לקדם את בריאות הלב.
  • בקרת סוכר בריאה – בהשוואה לדגנים מזוקקים, דגנים מלאים קשורים לרמות אינסולין נמוכות יותר. מחקרים אף מצביעים על כך שדגנים מלאים עשויים לשפר גם את הרגישות הכוללת לאינסולין.
  • טובים לעיכול ובריאות המעיים – מחקרים מראים כי צריכה קבועה של בורגול, יכולה לקדם צמיחה של חיידקי מעיים בריאים. חיידקים אלה מייצרים חומצות שומן קצרות שרשרת, התומכות בבריאות המעיים ובתפקוד תקין של העיכול. בנוסף, צריכה מספקת של מזונות עשירים בסיבים, כמו בורגול, עשויה להיות יעילה גם בטיפול ומניעת בעיות עיכול כמו עצירות.
  • מקדמים הרזיה – למרות שמשקל מושפע ממגוון גורמים, מחקרים רבים מקשרים צריכת בורגול גבוהה יותר לירידה במשקל ונטייה מופחתת לעלייה במשקל.

 

המתכון לסלט בורגול מושלם

מנות: 4-6 כתוספת (2-3 כמנה עיקרית).

זמן כולל: 40 דקות.

 

רכיבים

  • 1 כוס בורגול
  • 2 כפיות מלח
  • 1/3 כוס בצל סגול חתוך לקוביות
  • פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • מלפפון קטן, חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס שמיר טרי קצוץ דק
  • 1/3 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • 1 כוס חומוס, מבושל
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי, מ1-2 לימונים
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • שן שום גדולה אחת כתושה דק
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • כפית כמון
  • כפית סוכר
  • לימון כבוש קצוץ (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

  1. מביאים קומקום מים לרתיחה. מניחים את הבורגול בקערה גדולה עם 1/2 כפית מלח וכוס מים רותחים. מכסים את הקערה היטב בניילון ומניחים לבורגול לשבת 25-30 דקות, או עד שכל המים נספגים.
  2. בינתיים, כדי לרכך את אכילת הבצל החי, מניחים אותו בקערה קטנה ומכסים במים קרים. נותנים לו לשבת עשר דקות, ואז מנקזים. (אל תהסס לדלג על שלב זה אם לא אכפת לכם מהטעם של בצל לא מבושל). מערבבים את הבורגול המבושל עם הבצל הסגול, עם כפית המלח שנותרה (אנחנו יודעים שזה נראה הרבה אבל הסלט יהיה תפל בלי זה) וכל שאר המרכיבים. מתבלים לפי הטעם בעוד מלח, פלפל, סוכר או לימון אם רוצים. אם אתם חובבים של לימון, תוכלו להוסיף גם לימון כבוש קצוץ לסלט. מגישים קר.

סלט

אולי יעניין אותך גם