מתכון להכנת מרק ירקות מנחם לחורף

המתכון למרק ירקות הזה הוא פשוט טוב! הוא קל להכנה, ומלא בירקות וטעם טרי. בין אם רוצים להתאים את הארוחה למזג האוויר החורפי או סתם רוצים לאכול אוכל מנחם וכיפי, המרק הזה הוא התשובה.

 

באילו ירקות להשתמש במרק ירקות חורפי?

ניתן כאן כמה אופציות לירקות, כך שלא חובה להשתמש בכל אלו המפורטים במתכון. בכל מתכון רצוי להשתמש בבצל, גזר וסלרי כבסיס. לבסיס זה מוסיפים כמה ירקות עונתיים שיהפכו אותו לבבי ומעניין יותר. ניתן לבחור מתוך ירקות שיש לכם במטבח או לקחת את המועדפים עליכם בחנות. כל אחד מאלה יעבוד:

  • בטטות או תפוחי אדמה רגילים, חתוכים לקוביות.
  • דלעת, חתוכה לקוביות.
  • שעועית ירוקה, חתוכה לחלקים באורך של סנטימטר.
  • גמבה, קצוצה.
  • כרובית, חתוכה לחתיכות קטנות מאוד.
  • קישואים, קצוצים.
  • ירקות טריים: קייל, מנגולד או תרד.

 

רכיבים

  • 4 כפות שמן זית.
  • 1 בצל לבן קצוץ.
  • 3 גזרים קלופים וקצוצים.
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים.
  • 2 כוסות ירקות עונתיים קצוצים, כגון בטטה, שעועית ירוקה, דלעת, תפוח אדמה, גמבה או קישואים.
  • כפית מלח.
  • 6 שיני שום כתושות.
  • ½ כפית אבקת קארי.
  • ½ כפית טימין מיובש.
  • פחית שימורים של עגבניות חתוכות.
  • 2 כוסות מים.
  • 2 עלי דפנה.
  • ½ כפית צ'ילי גרוס.
  • פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם.
  • 2 כוסות קייל קצוץ, מנגולד או תרד.
  • כף מיץ לימון.

 

הוראות הכנה

  1. מחממים 3 כפות משמן הזית בסיר מרק על אש בינונית. לאחר שהשמן התחמם, מוסיפים את הבצל הקצוץ, הגזר, הסלרי, הירקות העונתיים וחצי כפית המלח. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך והופך לשקוף, בערך 6 עד 8 דקות.
  2. מוסיפים את השום, אבקת הקארי והטימין. מבשלים עד שנוצר ריח תבלינים עשיר תוך כדי ערבוב תדיר, כדקה אחת. יוצקים פנימה את פחית שימורי העגבניות עם המיץ שלהן ומבשלים עוד כמה דקות, תוך ערבוב לעיתים קרובות.
  3. מוסיפים את המים. מוסיפים עוד חצי כפית מלח, 2 עלי דפנה ואת הצ'ילי הגרוס. מתבלים בנדיבות בפלפל שחור גרוס טרי. מעלים את האש ומביאים לרתיחה של התערובת ואז מכסים את הסיר חלקית ומנמיכים את האש לשמירה על רתיחה עדינה.
  4. מבשלים 25 דקות, ואז מסירים את המכסה ומוסיפים את הירוקים הקצוצים. נותנים למרק להמשיך להתבשל במשך 5 דקות ויותר, עד שהירוקים מתרככים לטעמכם.
  5. מסירים את הסיר מהאש ומסירים את עלי הדפנה. מערבבים פנימה את מיץ הלימון ואת יתרת שמן הזית. טועמים ומתבלים בעוד מלח, פלפל וצ'ילי גרוס (ייתכן שתזדקקו לעוד חצי כפית מלח, תלוי בהעדפותיכם האישיות). חלקו לקערות ותיהנו.

מרק ירקות

אולי יעניין אותך גם

סופגניות
מתכונים
מתכונים עם טוויסט לספינג'

מכירים את הרגע הזה לפני חנוכה שאתן מבטיחות לעצמיכן שהשנה אתם באמת תאכלו רק סופגנייה אחת וזהו? ואז מגיעה קערת הספינג'ים שמשכיחה ממוחכם את ההיגיון

קרא עוד »