אין כמו המבורגר בהכנה ביתית, ואם אפשר לשדרג אותו עוד יותר – אז למה לא? אנחנו מציעים את המתכון שלנו להמבורגר עם ביצת עין, התוספת המיוחדת והטעימה במיוחד.
רכיבים (עבור 4 סועדים)
- 1.5 ק"ג בשר בקר טחון
- כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי (או יותר, לפי הטעם)
- 2 כפות חמאה ללא מלח
- 4 ביצים
- 4 לחמניות המבורגר גדולות, מפוצלות ומחוממות
- מיונז להגשה (לא חובה)
הוראות הכנה
- בקערה מערבבים את הבקר, עם כפית המלח וחצי כפית הפלפל. מערבבים בעדינות עם מזלג. מרטיבים את הידיים ויוצרים 4 קציצות בעובי 2 ס"מ כל אחת. מניחים על צלחת, מכסים ומכניסים למקרר עד שמעוניינים להתחיל את הבישול.
- מחממים אש בינונית-חמה בגריל ומשמנים את רשת הגריל. או מחממים תנור מראש ל- 200 מעלות.
-
- לגריל: בעזרת מלקחיים מניחים את ההמבורגרים על החלק החם ביותר של האש או ישירות מעל גופי החום וצולים על הגריל. הופכים פעם אחת, למשך 5 עד 7 דקות לכל צד עבור מדיום רר, או עד לסיום ההכנה לפי טעמכם האישי.
- לצלייה: מסדרים את ההמבורגרים בשכבה אחת על תבנית אפייה ומניחים בתוך התנור בערך 6 ס"מ ממקור החום. צולים כל צד במשך 5 עד 7 דקות למידת עשייה מדיום-רר, או עד מידת העשייה הרצויה.
3. בינתיים, במחבת גדולה על אש בינונית גבוהה, ממיסים את החמאה. כשהחמאה מתחילה לקבל מרקם קצפי, שוברים את הביצים למחבת ומרווחים ביניהן מרחק של כ- 2 סנטימטרים זו מזו. מנמיכים את האש לנמוכה ומתבלים את הביצים במלח ופלפל. מכסים את התבנית ומבשלים עד שהחלבונים מתייצבים והחלמונים מתחילים להתמצק רק סביב הקצה, בערך 5 דקות.
4. מורחים את הצדדים החתוכים של הלחמניות במיונז. מניחים את ההמבורגרים על תחתית הלחמניות ומניחים ביצה מעל כל המבורגר. מתבלים במלח ופלפל. מכסים באמצעות החלק העליון של ההמבורגר. מסדרים על צלחות אישיות ומגישים מיד.
כמה זמן צריך לצלות המבורגר עבור מידות עשייה שונות?
שאלה טובה! זו הדרך הקלה והבטוחה ביותר לוודא שההמבורגרים שלכם מבושלים לשלמות בכל פעם. הזמנים לצליית המבורגרים בעובי 1 סנטימטר על אש בינונית גבוהה הם כדלקמן:
- מדיום רר (אדום באמצע): 6 דקות סה"כ (3 דקות מכל צד).
- מדיום (ורוד באמצע): 7-8 דקות סה"כ.
- מדיום וול (קצת ורוד באמצע): 9 דקות סה"כ.
- וול דאן (ללא ורוד כלל): 10 דקות סה"כ.
מה מגישים לצד המבורגר עם ביצת עין?
עכשיו כשלמדתם סוף סוף להכין המבורגרים על הגריל או בתנור, אתם צריכים לבחור איזה תוספת להגיש איתם. התוספות המועדפות עלינו הן:
- צ'יפס.
- צ'יפס בטטה.
- קלח תירס.
- תבשיל שעועית.
- סלט קולסלאו.