כל אחד יכול להכין מנת המבורגר מושלמת בבית. כדי שזה יקרה, צריך להכיר בטיפים של מומחים שניסו את כל המתכונים האפשריים, עד שהם הגיעו לתוצאה הטובה ביותר. מדריך זה ירכז בפניכם את הטיפים שנמסרו לנו מהמומחים בתחום. נזמין אתכם לקרוא את השורות הבאות בעיון רב וליישם את המידע שיופיע בהן, כדי שתוכלו לצאת מפה עם ההמבורגר הכי טוב שטעמתם בחייכם.
טיפ מספר 1 – תכינו את הלחמנייה בעצמכם
אי אפשר לכתוב מדריך שעוסק בהמבורגר איכותי, מבלי להציע לכם להתפיח את בצק הלחמנייה באופן עצמאי. שכן, כך תוכלו להכין לחמנייה שתענה על הצורך. נסביר שלכל אחד מאתנו יש דרישות אחרות מלחמניית ההמבורגר שלו, לדוגמא:
- לחמנייה דקה VS לחמנייה בשרנית (עבה)
- לחמנייה מתוקה VS לחמנייה ללא סוכר
- לחמנייה ללא גלוטן VS לחמנייה מקמח חיטה מלא
טיפ מספר 2 – תרכשו בשר איכותי במיוחד
המרקם והטעם של הקציצה הם אלה שקובעים את איכות ההמבורגר. לכן, עליכם לשים דגש בכל הנוגע לבחירת הבשר. נמליץ להימנע מרכישה של בשר קפוא או ארוז בסופרים. שכן, מדובר במרבית המקרים בבשר שאינו טרי כלל. הבשר הכי טוב שתוכלו להשיג נמצא במדפיה של קצביית בשר וכל השאר. פנו למומחים של הקצבייה ותהיו בטוחים שהם יבחרו את הבשר הטוב ביותר עבורכם.
טיפ מספר 3 – תטחנו את הבשר היטב
הבשר צריך לעבור טחינה גסה יחסית (מדובר בטחינה שנעה בין 3 מ"מ לחתיכה ועד 5 מ"מ). כאשר המטרה היא להרגיש חתיכות בשר שיתפרקו בפה בנימוחות. תוכלו להגיע לתוצאה כזו תוך שימוש במטחנת בשר מקצועית. שימו לב – אם אין לכם מטחנה בהישג יד, תוכלו להשתמש בסכין חדה (אנו יודעים, מדובר בפעולה שעשויה לארוך זמן רב, אך כדאי להשקיע בה ככל הניתן).
טיפ מספר 4 – תערבבו כמה שפחות את עיסת הבשר
אף אחד לא אוהב לאכול המבורגר דביק כמו מסטיק שמצריך פעולת לעיסה מתמשכת. תרחיש שכזה עשוי לבוא לידי ביטוי במצבים שבהם נעשה ערבוב יתר של עיסת הבשר. לכן, מומחים בתחום הבשרים ממליצים לערבב כמה שפחות.
טיפ מספר 5 – תדייקו בזמן הצלייה
חשוב לשים לב למשך הצלייה של הקציצה. אם בחרתם להכין קציצת המבורגר במשקל של 200 גרם, תוכלו לטגן אותה במשך 2 דקות בלבד, כדי שזו תקבל צריבה נאה. אתם יכולים כמובן לטגן אותה למשך כמה שניות נוספות, אך ראוי להימנע מכך, כדי שלא למצב שבו הקציצה תתייבש לחלוטין.
השורה התחתונה – צאו להכין את ההמבורגר הטוב ביותר!
הכנה של המבורגר מושלם מעולם לא הייתה קלה יותר. כעת אתם מכירים בכל המידע הדרוש, כך שתצטרכו ליישם אותו וליהנות מהמבורגר מושלם מעשה ידיכם. נאחל כעת שתדעו תמיד לחפש את הטיפים ברשת שיהפכו אתכם למומחים בתחום הבשרים.