המטבח הארגנטינאי ידוע בהיותו מטבח מגוון שמשלב סגנונות בישול רבי, וכמובן בכך שהוא שם דגש מיוחד על בשרים מכל סוג שהוא. בישראל, המטבח הארגנטינאי זכה לשבחים רבים, והעולים הרבים שהגיעו מארגנטינה הביאו אלינו לא מעט מאכלים שהפכו להיות חלק בלתי נפרד מהקולינריה בישראל. אנחנו כאן כדי לספר לכם על כמה מטעמים שכדאי לכם לטעום.
המטבח הארגנטינאי
אחד הדברים שחשוב להבין ביחס למטבח הארגנטינאי הוא שמדובר על מטבח שהוא לא בהכרח אותנטי. ארגנטינה היא ארץ רווית מהגרים, כך שחלק ניכר ממטעמי המטבח הארגנטינאי הם כאלו שאותם מהגרים הביאו איתם לאמריקה הלטינית.
עם זאת, כיום לכולם ברור מה המקום המרכזי שבו יש את אותם מטעמים, ולכן אפשר בהחלט להציג אותם בתור כאלו שמקורם במטבח הארגנטינאי. כאן תמצאו מסעדת בשרים שמגישה לכם את מיטב המטעמים של המטבח הארגנטינאי, אבל עד אז, הנה כמה מהם שכדאי לכם להכיר.
אסאדו
בתור ישראלים, האסאדו נחשב לאחד מנתחי הבשר האהובים עלינו, אולם חשוב לדעת שלמעשה זה שונה ממה שהארגנטינאים קוראים אסאדו. בארגנטינה, אסאדו מבטא את שיטת ההכנה של הבשר, בדיוק כמו שמנגל בארץ הוא לא שם של חלק מסוים בבקר. האסאדו היא שיטה שבה תולים באופן איטי בשר, כאשר אחד הנתחים הכי מתאימים לצורת ההכנה הזו הוא נתח האסאדו, שמכאן גם קיבל את שמו. בארגנטינה ניתן לראות צלייה של חלק גדול מהבקר באופן אחיד, ולאו דווקא שימוש בנתח מסוים.
ריבת חלב
לא רבים יודעים, אולם המקור של ריבת החלב הוא בארגנטינה. הריבה, שמורכבת בעיקר מחלב שמורתח עם סוכר נחשבת מרכיב יסודי בעיקר בעולם הקולינריה, אולם אפשר בהחלט לשלב אותה גם בבישול. הריבה עצמה היא רכיב מרכזי במאכל ארגנטינאי מפורסם אחר – אלפחורס, אותן עוגיות שמורכבות משני חלקים שביניהם יש ריבת חלב. את הריבה נהוג גם להגיש בארוחות בוקר בארגנטינה.
אמפנדאס
עוד מאכל שפופולרי במטבח הארגנטינאי והגיע גם אלינו לישראל הוא האמפנדאס. מדובר על כיסוני בצק שממולאים בדרך כלל בדגים או עוף, אולם ניתן להכניס אליהם כל דבר שעולה על דעתכם. את האמפנדאס ניתן להכין בטיגון או אפייה, ויש מי שנוהגים להגיש לצידו רוטב שמתאים למילוי שיש בתוכו. בארגנטינה ניתן לראות את האמפנדאס בדוכני רחוב במחיר נמוך, כמו גם במסעדות יוקרה כאשר הדגש העיקרי הוא על מה שיש בתוך הבצק.
לסיכום
המטבח הארגנטינאי נחשב למגוון במיוחד, בשל העובדה שמדובר על ארץ מהגרים, כך שלמעשה הוא משלב מאכלים ממקומות אחרים בעולם. המרכיב העיקרי של המטבח הוא כמובן בשר על שלל סוגיו, בדגש על האסאדו – צורך הכנה של בשר בצלייה איטית על גבי גריל. ריבת החלב גם היא במקור מגיעה משם ואי אפשר בלי לדבר על אמפנדאס – כיסוני בצק ממולאים.