המדריך המלא למתכונים לשבועות: מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים

אפרת סיאצ'י, הבעלים של אתר "מתכונים ב-10 דקות", משתפת:

חג השבועות מתקרב ואני שמחה לשתף אתכם בשיטות המהירות שלי להכנת ארוחת חג מרשימה. הרי אין סיבה לבזבז יום שלם במטבח כשאפשר להכין מנות טעימות וחגיגיות בזמן מינימלי. בואו נצלול למתכונים שיאפשרו לכם לבלות את החג עם המשפחה במקום מול הכיריים.

למה אני תמיד בוחרת במתכונים מהירים לשבועות

אני מכירה אתכם. כמוני, גם לכם אין זמן לעמוד שעות במטבח, במיוחד כשמדובר בחג נפלא כמו שבועות, שעדיף לבלות אותו עם המשפחה ולא מול הכיריים. זו בדיוק הסיבה שהקמתי את אתר מתכונים ב10 דקות – כי אני מאמינה שאוכל טעים ומרשים לא חייב להיות מסובך!

למה לבחור במתכונים המהירים שלי לשבועות? הנה מה שאני תמיד אומרת לחברות שלי:

  • 10 דקות וזה מוכן! המתכונים שלי מתוכננים להיות מוכנים בפחות מ-10 דקות, כי זמן הוא משאב יקר (ואני יודעת שגם אתם עמוסים כמוני)
  • פחות לחץ, יותר הנאה – פעם הייתי מלחיצה את עצמי שעות במטבח לפני אירוח, היום אני יודעת שאפשר אחרת
  • תספיקו להכין יותר! אם כל מנה לוקחת זמו הכנה של 10 דקות, תוכלו להכין מגוון רחב של מאכלים ולהרשים את האורחים
  • גם מתחילים יכולים! המתכונים שלי מתאימים לכל רמת ניסיון במטבח, אני מבטיחה

מתכון פסטה פיצה – קרדיט אתר מתכונים ב10 דקות, אפרת סיאצ'י

מנות ראשונות וסלטים מרעננים – הפתיחה האהובה עליי

אני תמיד מתחילה את ארוחת השבועות עם מבחר מנות קלילות שפותחות את התיאבון. הסוד שלי? מנות ראשונות שלוקחות דקות להכנה אבל נראות כאילו השקעתם שעות!

הסלטים שתמיד מככבים על השולחן שלי

סלטים הם ההתמחות שלי – קלים להכנה, צבעוניים ותמיד מרשימים. הנה הסלטים שאני מכינה כל שנה לשבועות ותמיד זוכים לתשואות:

  1. סלט קפרזה בגרסה שלי: עגבניות שרי חצויות, כדורי מוצרלה קטנים, עלי בזיליקום טריים, מעט שמן זית איכותי ובלסמי מצומצם. הטיפ שלי? הוסיפו קצת מלח ים גס ופלפל שחור טרי וערבבו ממש לפני ההגשה.
  2. הסלט היווני המשודרג: מלפפונים, עגבניות, פלפלים בצבעים שונים, זיתים שחורים וקוביות גבינת פטה. אני מוסיפה גם מעט בצל סגול ושום כתוש לשדרוג הטעם.
  3. סלט חלומי הלהיט: הסלט שהכי מבקשים ממני את המתכון שלו! מערבבת חסה פריכה עם עגבניות שרי, מלפפונים, ופלפלים צבעוניים, ומוסיפה קוביות גבינת חלומי שטיגנתי במחבת 2 דקות עד שהן זהובות. הסוד? להוסיף מעט דבש לרוטב חומץ הבלסמי.
  4. סלט הרוקט שלי: עלי רוקט טריים, שבבי פרמזן גדולים (לא מגורדים – זה משנה את כל החוויה!), אגוזי מלך קלויים קלות וגלעיני רימון בעונה. מתבלת עם מיץ לימון, שמן זית ומלח.

המטבלים המהירים שתמיד מצילים אותי

לא פעם אני מקבלת טלפון בהול "אפרת, אורחים קופצים בעוד שעה, מה להכין??" והנה התשובה שאני תמיד נותנת – מטבלים מהירים עם לחם טוב:

  1. לאבנה הכי קלה בעולם: אני לוקחת יוגורט (רצוי 9%) ומסננת אותו במסננת דקה עם בד גבינה במקרר למשך שעה. מעבירה לצלחת, יוצרת גומות עם כף, מוסיפה שמן זית טוב, זעתר טרי וכמה גרגירי רימון לצבע. זה נראה כאילו הלכתם למסעדת שף, ובינינו? לקח 3 דקות עבודה.
  2. טפנד זיתים מהיר: זה הטריק שתמיד מדהים את החברים שלי – לוקחת חופן זיתים מגולענים (אני מעדיפה קלמטה), שום, שמן זית ומעט לימון, מרסקת במעבד מזון וזהו! מטבל מושלם שנראה כאילו השקעתם שעות.
  3. הגבינה המשודרגת שכולם מבקשים את המתכון שלה: קונה גבינת שמנת רגילה, מוסיפה שמיר קצוץ דק, מעט שום כתוש, קליפת לימון מגוררת וכמה טיפות מיץ לימון. מערבבת ומגישה – קלאסיקה מנצחת.
  4. החציל הקלוי שמתחרה במסעדות: חותכת חציל לחצי, משמנת קלות, מפזרת מלח ופלפל ומכניסה לתנור ל-20 דקות על 200 מעלות. בינתיים מכינה טחינה עם לימון ומעט מים. מוציאה את החציל, מורחת את הטחינה ומפזרת רימונים ומעט פטרוזיליה. זה לא ממש 10 דקות עבודה, אבל זו המנה היחידה שאני מוכנה לחרוג בה מהחוק!

מתכון תפוחי אדמה מוקרמים – קרדיט אתר מתכונים ב10 דקות, אפרת סיאצ'י

לצפייה בכל המתכונים המלאים כנסו ל- מתכונים לשבועות בכל מתכון תראו את המצרכים ואופן ההכנה וכמובן להגיב ולהתייעץ איתי לגבי כל מתכון, והכי חשוב לשתף אותי בהצלחה בשולחן החג.

המנות העיקריות שהופכות את הארוחה שלי למיוחדת

המנות העיקריות הן הלב של כל ארוחת חג, נכון? אבל זה לא אומר שצריך להשקיע בהן שעות! במהלך השנים פיתחתי מגוון מנות עיקריות חלביות מהירות שתמיד עושות רושם, אבל לוקחות פחות מ-10 דקות הכנה אקטיבית (מה שלא ידעו האורחים לא יזיק להם, נכון?).

פשטידות וקישים – הסוד המקצועי שלי

אני אגלה לכם סוד: פשטידות הן הנשק הסודי שלי לאירוח. למה? כי אפשר להכין אותן מראש, הן פשוטות להכנה והן תמיד, אבל תמיד, מרשימות את האורחים:

  1. פשטידת ברוקולי וגבינות המפורסמת שלי: זו הפשטידה שבעלי מתמוגג ממנה. אני מאדה מעט ברוקולי (5 דקות!), מערבבת עם שלוש גבינות – צהובה מגורדת, קוטג' ומעט פרמזן, מוסיפה 3 ביצים, מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט. 25 דקות בתנור והנה פשטידה מושלמת!
  2. הקיש פטריות ובצל שהבנות שלי מבקשות תמיד: בצק פריך מוכן (כן, זה הסוד!), בצל שאני מקרמלת ב-5 דקות עם קצת סוכר חום, פטריות שמפיניון חתוכות, שמנת מתוקה ומעט גבינה כחולה לטוויסט מיוחד. זה הקיש שכל שנה מבקשים ממני את המתכון שלו.
  3. פשטידת תפוחי אדמה וגבינה כחולה לאניני טעם: אני מבשלת תפוחי אדמה בסיר לחץ (7 דקות וזה מוכן!), מועכת בערך, מוסיפה מעט גבינה כחולה, שמנת חמוצה, מלח ופלפל. מעבירה לתבנית, מפזרת מעל פירורי לחם מעורבבים עם מעט שמן זית – ולתנור. פשוט, אבל תאמינו לי – זה הדבר הכי מיוחד שתטעמו.

פסטות ומאכלי קמח – אי אפשר בלעדיהם!

פסטות וניוקי הם מהמנות המהירות והמספקות ביותר שאני מכינה. והנה מה שתמיד מדהים את המתארחים אצלי – כמה פשוט להכין מנות שנראות כאילו באו ממסעדה איטלקית מפוארת:

  1. הניוקי ברוטב גבינות שמשגע את הילדים: אני קונה ניוקי מוכן (כן, זה הסוד הקטן שלי!), ומכינה רוטב בן 4 דקות – ממיסה חמאה במחבת, מוסיפה שמנת מתוקה, מעט גבינת שמנת, פרמזן מגורד ומעט מוסקט. מבשלת את הניוקי לפי ההוראות (בדרך כלל 2-3 דקות), מערבבת עם הרוטב ומפזרת קצת פרמזן ופלפל שחור. מנה שאף ילד לא יסרב לה!
  2. הפסטה אלפרדו המפורסמת שלי: זו הפסטה שחברותיי תמיד מבקשות שאכין כשהן באות. הסוד? פטוצ'יני (או כל פסטה אחרת) שאני מבשלת במי מלח, ובמקביל רוטב פשוט וקרמי – חמאה, שמנת מתוקה, שן שום כתושה, פרמזן מגורד ומעט מלח ופלפל. מוסיפה מעט ממי הבישול של הפסטה לרוטב בסוף, וזה יוצר מרקם קרמי מושלם.
  3. הלזניה המהירה בסיר אחד: זה המתכון שמדהים את כולם כשאני מגלה כמה הוא קל. אני חותכת דפי לזניה גדולים ל-4, ובסיר עמוק עם מכסה יוצרת שכבות של רוטב עגבניות מוכן (אני משדרגת אותו עם קצת שום ובזיליקום), הדפים, גבינה לבנה מעורבבת עם ביצה, ועוד שכבות. מוסיפה קצת מים בצדדים, מכסה ומבשלת על אש נמוכה כ-20 דקות. לזניה מושלמת בזמן שיא!

המאפים המהירים שתמיד עושים רושם

אי אפשר לדבר על שבועות בלי לדבר על מאפים חלביים! והנה החדשות הטובות – הכנת מאפים יכולה להיות פשוטה להפליא עם הטריקים שלי:

  1. הבורקיטס גבינה וחצילים שכולם חושבים שהשקעתי בו שעות: אני קונה בצק עלים מוכן, חותכת לריבועים של 10X10 ס"מ. למילוי אני מערבבת גבינה בולגרית מפוררת עם מעט קוטג', ביצה וחצילים קלויים שקניתי מוכנים (הטריק החביב עליי!). סוגרת כמו משולש, מברישה בביצה ומפזרת מעט שומשום. 20 דקות בתנור, ויש לכם מאפה שנראה כאילו עבדתם עליו כל היום.
  2. הקרואסונים במילוי גבינות שמככבים בכל ברנץ': זה הקינוח-ארוחה המושלם! קונה קרואסונים מוכנים קטנים (או מאפים דומים), חותכת אותם לאורך אבל לא עד הסוף, וממלאת בתערובת של גבינת שמנת, מעט סוכר וניל וקליפת לימון מגוררת. מחממת בתנור 5 דקות, מגישה חם. ההפתעה של האורחים כשהגבינה נוזלת החוצה – שווה הכל!
  3. המאפינס המלוחים שהילדים מתחננים שאעשה: אני אומרת את זה בצניעות, אבל המאפינס המלוחים שלי הם להיט בכל ארוחת שבועות. בקערה אחת מערבבת קמח, אבקת אפייה ומלח. בקערה שנייה מערבבת ביצה, שמן, חלב וגבינה צהובה מגורדת. מאחדת את הנוזלים עם היבשים, מוסיפה זיתים חתוכים ועגבניות מיובשות. 15 דקות בתנור ויש לכם מאפינס מלוחים שמעלימים ברגע!

הקינוחים שהפכו אותי לחלוצה בתחום המתכונים ב10 דקות

מתכון עוגת ביסקוויטים – קרדיט אתר מתכונים ב10 דקות, אפרת סיאצ'י

אם יש משהו שאני ידועה בו, אלו הקינוחים שלי. ולמרות שהם נראים כאילו השקעתי בהם שעות, אגלה לכם את הסוד – גם אותם אני מכינה בפחות מ-10 דקות עבודה (זמן אפייה או קירור לא נחשב, נכון?).

עוגות גבינה – הקלאסיקה של שבועות בגרסה המהירה שלי

  1. עוגת הגבינה הקרה שמכינים ב-7 דקות: זה המתכון הכי מבוקש שלי! לתחתית אני מפוררת ביסקוויטים עם מעט חמאה מומסת ומהדקת בתבנית. למלית אני מערבבת בקערה גבינת שמנת, אבקת סוכר, מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת וכוס שמנת מתוקה שהקצפתי מעט. מוסיפה 2 כפות ג'לטין מומס במעט מים חמים (הסוד למרקם המושלם!), מערבבת היטב, יוצקת על התחתית ומקררת. פשוט וגאוני.
  2. עוגת הגבינה-שוקולד שהבנות במשרד מתחננות שאביא: על בסיס עוגיות אוראו מפוררות (עם החלק הלבן!) אני יוצקת תערובת של גבינת שמנת, סוכר, קצת שמנת חמוצה, ושוקולד מריר מומס. הסוד שלי? אני מוסיפה גם קפה נמס שמעמיק את טעם השוקולד. 25 דקות בתנור והצלחה מובטחת.
  3. מיני עוגות גבינה אישיות שתמיד עושות רושם: זהו טריק האירוח האולטימטיבי שלי! קונה כוסות קינוח קטנות, בתחתית שמה כף פירורי עוגיות עם חמאה מומסת, ומעל ממלאת בתערובת של גבינת שמנת (30%), קצת יוגורט יווני, מעט סוכר וכפית תמצית וניל. מקשטת עם רבע כף ריבת תות או פירות טריים. זה קל, מהיר, ואין אורח שלא מתלהב מהגשה אישית!

הקינוחים החלביים המהירים שלי שתמיד משאירים רושם

מעבר לעוגות גבינה, יש עוד קינוחים חלביים שאני אוהבת להכין לשבועות – כולם מהירים, כולם מרשימים:

  1. המלבי הביתי שכולם חושבים שהשקעתי בו שעות: זה פשוט להפליא! מרתיחה חלב עם מעט סוכר, מוסיפה כף ניחלה (או קורנפלור), מערבבת עד שמסמיך מעט, מוסיפה כפית מי ורדים (הסוד לטעם האותנטי!). מצננת בכוסות אישיות ומקשטת עם קוקוס, פיסטוקים קצוצים דק וסירופ שעשיתי מהרתחת מים, סוכר ומעט מי ורדים. הקינוח הקיצי המושלם!
  2. הפרפה גבינה-פירות שהילדים מתים עליו: בכוסות אישיות יוצרת שכבות של תערובת גבינת שמנת, יוגורט וסוכר, עם פירות העונה – בדרך כלל תותים או אפרסקים חתוכים קטן. מוסיפה שכבה של גרנולה או עוגיות מפוררות בין לבין, וחוזרת על התהליך עד שהכוס מלאה. מקשטת עם מעט פרי בראש ומגישה. ההפתעה? זה נראה כמו קינוח מסעדת יוקרה, אבל לוקח 5 דקות להכין!
  3. הטירמיסו האקספרס שלי עם טוויסט ישראלי: אומנם איטלקי במקור אבל מושלם לשבועות! טובלת ביסקוויטים בתערובת של אספרסו (או קפה שחור חזק) עם מעט ליקר שוקולד, מסדרת בתבנית, ומעל שופכת תערובת של מסקרפונה (אפשר גם גבינת שמנת 30%), שמנת מתוקה, אבקת סוכר וטיפונת מחית וניל. מסיימת עם שכבת אבקת קקאו. הטוויסט הישראלי? אני מפזרת מעל גם שבבי חלבה דקיקים. הטעם המשולב של קפה, שוקולד וחלבה – לא תאמינו עד שתטעמו!

שימו לב, כל המתכונים נמצאים באתר, ליחצו על הקישור – מאכלים לשבועות בכל מתכון תראו את המצרכים ואופן ההכנה וכמובן להגיב ולהתייעץ איתי לגבי כל מתכון.

טיפים אישיים שלמדתי לאורך השנים

אחרי שנים רבות של הכנת ארוחות שבועות מהירות ומרשימות, צברתי כמה טיפים שאני תמיד משתפת עם החברות שלי, ועכשיו – גם אתכם:

  1. תכנון הוא המפתח: אני תמיד עושה רשימה מסודרת של מה אני מכינה, וחשוב – מתי! אני מחלקת את ההכנות על פני יומיים, כשדברים שאפשר להכין מראש (כמו פשטידות, עוגות גבינה וסלטים מבושלים) אני מכינה יום לפני.
  2. איזון טעמים: הסוד לארוחה מוצלחת הוא שילוב של טעמים – משהו חמוץ (סלט עם לימון), משהו מלוח (גבינות), משהו עשיר (פשטידה), ומשהו מתוק (עוגת גבינה). ככה כל אחד ימצא משהו לטעמו.
  3. שמירה בקירור חכמה: את הסלטים אני שומרת בקופסאות אטומות עם מגבת נייר בתחתית שסופגת את הנוזלים. את הרטבים אני שמה בצנצנות נפרדות ומוסיפה רק לפני ההגשה. ככה הכל נשאר טרי וטעים.
  4. הטריק האמיתי? קניית חלק מהדברים מוכנים! אני לא מתביישת להגיד שאני לפעמים קונה בצק מוכן, גבינות איכותיות קנויות ואפילו סלטים מוכנים – ומשדרגת אותם בבית עם תוספות ותבלינים. זה חוסך זמן יקר!
  5. הגשה יפה עושה את כל ההבדל: גם המנה הפשוטה ביותר נראית מרשימה כשמגישים אותה יפה. אני משקיעה בכלי הגשה יפים, מוסיפה קצת עשבי תיבול או פירות יער לקישוט, ואפילו פתק קטן ליד כל מנה עם השם שלה – זה תמיד עושה רושם!

לסיכום – משבועות למאסטר שף ב-10 דקות

אז זהו, חברים – אלה הם הטיפים והמתכונים האהובים עלי לארוחת שבועות מושלמת ב-10 דקות. כמישהי שמקדישה את עצמה לפישוט עולם הבישול, אני מקווה שהצלחתי להוכיח לכם שאפשר להכין ארוחת חג מרשימה בלי להתיש את עצמכם במטבח.

זכרו את הכלל הזהב שלי – 10 דקות הן כל מה שצריך כדי להכין מנה מושלמת. ואם אתם רוצים עוד מתכונים מהירים שיככבו על שולחן החג שלכם, מוזמנים לבקר באתר מתכונים ב-10 דקות, שם תמצאו אינספור מתכונים לשבועות שאפשר להכין בדיוק בזמן הזה.

אני אשמח אם תשתפו אותי בתמונות של המנות שהכנתם! תייגו אותי ברשתות החברתיות תמיד מרגש לראות את היצירות שלכם.

חג שבועות שמח, טעים ורגוע!

אפרת סיאצ'י

המאמר נכתב על ידי אפרת סיאצ'י, מייסדת מתכונים ב-10 דקות. לעוד מתכונים מהירים וטעימים לכל השנה, בקרו באתר.

 

אולי יעניין אותך גם

אוכל מוכן
אוכל
איזה אוכל מוכן אפשר לקנות לשבת?

עומדים בפני שבת גדושה באורחים ולא רוצים לעבוד שבוע לפני במטבח? רוצים ליהנות ממאכלים ישראלים ברמה הגבוה ביותר, מחומרי הגלם המובחרים ביותר בשוק שנבחרו בקפידה

קרא עוד »