אילו טכניקות ניתן ללמוד בקורס בישול?

המטבח הפך היום להיות יוניסקס, בניגוד למיתוס כי רק מקומן של הנשים הוא במטבח.

מעוניינים גם אתם להיכנס למטבח וליצור סוף סוף קולינריה במיטבה, פרי ידיכם? זו לא משימה קשה כל כך, חברים, עם תדרוך נכון, ניסוי וטעיה, תוכלו לעלות על הדרך בה צעדו כל הגדולים.

אם אתם מתעניינים בסילבוס של בית ספר לבישול, זה הזמן להתעדכן בטכניקות שעתידות להילמד במסגרתו.

הטכניקות השוות לבישול – כל מה שלא ידעתם על אוכל טוב, ואיך עושים אותו כזה.

 

כל השפים הגדולים התחילו מתישהו

ההיגיון סובר שאסף גרניט לא נולד כשהוא בוחש בתבשיל שקדי עגל, ויוסי שטרית לא הרכיב מנות גורמה בעריסה, היה עליהם לעבור דרך כלשהי כדי להפוך לסלבים בעולם הגסטרונומיה והמסעדנות. מי אמר שאתם לא יכולים ללכת בדרכם?

מסע של אלפי לין מתחיל בצעד אחד קטן, לכן מומלץ לכם להירשם לקורס בישול למתחילים, להתחיל לחשוף את סודות המקצוע אחד לאחד.

לפניכם מספר טכניקות בישול בסיסיות, שאולי לא חשבתם עליהן בעצמכן, אבל הניסיון הוכיח שהן טכניקות מנצחות.

 

טכניקה מספר 1: בישול חלקי

מעוניינים בטריות מושלמת של התבשילים שלכם? יש דרך לעשות זאת. שיטת הבישול החלקי מפרידה בין שלב הבישול הראשון, הגורם למזון להתבשל כאמור באופן חלקי, כאשר את החלק השני מבצעים רק בסמוך להגשה. אפקט זה גורם למזון להיות מוגש ברמת עסיסיות גבוהה ביותר, ללא הנזקים הקולינריים, אותם יוצר חימום מחודש של המזון קודם ההגשה.

בישול חלקי מתאים במיוחד לסוגי מזון הדורשים שלבי הכנה שונים כמו בישול איטי ולאחר מכן צלייה.

 

טכניקה מספר 2: בישול קצר וקירור

שיטת זו מיועדת במיוחד עבור פירות וירקות כמו שעועית למשל. טכניקה זו מורה להרתיח סיר עם מים ולשים בו את הפירות או הירקות הרצויים, לאחר כמה דקות יש להעביר אותם לכלי מלא במים קרים, או לאמבטיית קרח. טכניקה זו מועדפת עבור חימום של פירות וירקות מבלי לאבד את טעמם.

 

טכניקה מספר 3: טיפים להכנת סושי ביתי

אם אתם בוחרים להירשם לסדנאות סושי מקצועיות, חשוב שתלמדו כמה טיפים בסיסיים קודם:

  • כאשר מניחים שכבת אורז על האצה, יש להרטיב את הידיים, אחרת האורז יידבק אליכם, ולא ירצה לעזוב בשום אופן.
  • לצורך חיתוך הסושי, יש להשתמש בסכין חדה מאוד, רצוי לייחד סכין מיוחדת לסושי. בנוסף, יש לנקות את הסכין בין חיתוך לחיתוך.
  • חשוב לא למלא את האצה ביותר מדי אורז, זה גם פחות אהוד על קהל אוהדי הסושי, וגם עלול לסבך אתכם בשעת גלגול הרול.

 

טכניקות בקורס בישול – זו הייתה רק טעימה

טיפים וטכניקות בישול מעניינים אתכם? מקומכם ככל הנראה בקורס בישול מקצועי, שיעניק לכם את הכלים להפוך לשפים גדולי שם בעצמכם, התאזרו בסבלנות למדו ותרגלו המון, זוהי הדרך שלכם להצלחה קולינרית מזהירה.

זוג מבשלים

 

אולי יעניין אותך גם