איך לבחור פולי קפה – מדריך למתחילים

זוהי שאלה שקשה לענות עליה על רגל אחת, יש כל כך הרבה סוגים ומרכיבים, כלל, כדאי להשקיע בקפה איכותי ומשובח, אז איך נדע מהו הקפה המושלם בשבילנו? במאמר הבא ניתן לכם כמה טיפים שאנחנו מקווים

יעזרו לכם לבחור וליהנות מחוויית קפה מושלמת עם טעמים עשירים ומפנקים.

 

זן הקפה

ישנם אלפי זנים שונים ומגוונים לצמח הקפה, אך הם מחולקים ל-2 קטגוריות עיקריות, של פולי קפה מומלצים ופופולרים: ערביקה ורובוסטה. זן הקפה הוא הגורם העיקר שמשפיע על טעמי הקפה.

 

ערביקה

זן הערביקה גדל באזורים בעלי גובה, יש לו טעם חומצי, לרוב יש העדפה לזן זה, הוא מלא בטעמים, קרמה וארומה.

 

רובוסטה

הרובוסטה גדל באזורים נמוכים, ויש לו טעם מאוד מר וחזק, והרבה קפאין.

 

רמת קלייה

לאחר בחירת זן הקפה, זהו הגורם המשמעותי ביותר הבא אשר משפיע רבות על טעמי הקפה.קלייה איכותית זו קלייה איטית ובכמות קטנה, כך שיש אחידות ואיזון בטעמי הקפה, ומיצוי מוצלח יותר של הפולים, תוך כדי שמירה על הטעמים והערכים התזונתיים אשר נמצאים בקפה.

 

קלייה בהירה

לקלייה בהירה לרוב יש טעמים פירותיים ופירות הדר, ארומה מאוד עשירה, ללא מרירות. בקלייה בהירה צריך יותר מאמץ למיצוי הטעמים שבקפה לכן לרוב משתמשים בהם לשיטות המאפשרות חליטה ארוכה יותר, כמו קפה שחור וקפה פילטר. יש לו טעמים מעודנים, הוא מאוד ארומטי ובעל הרבה טעמים.

 

קלייה כהה

ככל הקלייה כהה יותר כך טעמי הקפה יותר מרוכזים, מרירים ועזים. קפה בקלייה כהה קל יותר למיצוי כך שהוא מתאים לשיטות הכנה מהירות יחסית כמו אספרסו הוא מאוד מתאים לאנשים האוהבים קפה מריר וחזק. הכנת קפה מפולי ערביקה תאפשר הכנת קפה חזק ללא מרירות מרובה, המזכירה טעמי קקאו. בקלייה משתחררים סוכרים לכן לעיתים תורגש מתיקות אשר יכולה להזכיר קרמל.

 

תערובת הקפה

ערבוב של כמה סוגי קפה על מנת להגיע לטעמי הקפה הרצויים, ישנו מגוון אינסופי של תערובות שניתן להכין, ניתן לערבב יחסים שונים של זני קפה, ולגוון בין אזורי הגידול שלהם, וברמת הקלייה. כדי ליצור קפה עם איזון טעמים מושלם

 

איפה גדל הקפה

לאזור גידולו של הקפה יש השפעה גדולה על טעם הקפה הסופי, אז מהם המאפיינים של כל אזור?

 

מרכז אמריקה

מאופיין בקפה חלק ופירותי, לרוב הוא מכיל סיומת אגוזית עדינה, חמיצות בינונית וטעמים קלים.

 

דרום אמריקה

מאופיין בטעמי שוקולד ודבש, במיוחד הקפה הקולומביאני, עם נטייה לסיומת מתקתקה.

 

אפריקה

מאופיין בטעמים פירותיים ופרחוניים,  לקפה האתיופי יש נטייה לטעמי אוכמניות.

 

אסיה

מאופיין בטעמים עציים ואדמתיים, עם חמיצות מאוד נמוכה.

 

מאפייני הטעם

לקפה איכותי יכול להיות מנעד מאוד רחב של טעמים, רובנו ככל הנראה לא נשים לב להבדלים שבין תוי פירות הדר לפירות יער, אך ישנם חמישי גגונים מרכזיים שהם מאופיינים בתהליכי הכנה שונים:

  • פירותי וארומטי
  • טעם אגוזי
  • ללא חמיצות
  • טעמים שוקולדיים
  • מתיקות מודגשת

 

לסיום

טעמי הקפה מורכבים מהרבה פרמטרים אשר משפיעים על טעמי הקפה, קשה לבחור אך אם קונים קפה איכותי וטרי, שעבר קלייה נכונה, התוצאה תמיד תהיה מעולה.

קפה חם

 

אולי יעניין אותך גם